Sundt og lækkert bananbrød

Portionsstørrelse: 1 lille brødform


Bananbrød er et fremragende alternativ til en lidt sundere lækkerbisken, der fungerer både som en del af festbordet, som snack og som dessert. Denne delikatesse er også særdeles velegnet til dem, der kæmper med kolesterol, da det er en meget sundere godbid, hvor man også kan skjule dagens dosis Glucavena! Glucavena giver bananbrødet struktur og smag samt forbedrer bananbrødets næringsværdi yderligere.

html

Ingredienser:

  • 4-5 modne bananer
  • 1 dl rapsolie

  • 0,5 dl ahornsirup

  • 3,5 dl hvedemel (du kan også erstatte med glutenfrit havremel),

  • 1 portion (25 g) Glucavena

  • 1 teskefuld bagepulver

  • 0,5 teskefuld salt

  • 1 teskefuld kanel

  • 1 teskefuld kardemomme

  • 0,5 dl hakkede pekannødder (kan også udelades)

  • 50 g mørk chokolade hakket (f.eks. Brunberg vegansk mørk chokolade)

  • Til pensling margarine (f.eks. Flora Plant Butter)

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Mos bananerne
  3. Tilsæt olie, sirup, bagepulver, alle krydderier og alle tilsætninger
  4. Rør rundt
  5. Tilsæt langsomt mel og Glucavena mens du rører
  6. Smør en bageform med margarine og hæld dejen i formen
  7. Drys chokolade- og nøddekrummer over
  8. Bag brødet i cirka 50 minutter på midterste rille i ovnen
  9. Lad det køle lidt af og vend forsigtigt over i en serveringsskål

Mos bananerne i en skål. Tilsæt tilsætninger som pekannødder og mørk chokolade til dejen. 

Når du har moset bananerne, tilsæt alle de andre ingredienser. Tilsæt melet og Glucavena mens du rører.


Hæld den færdige dej i brødformen. Drys endnu en gang med flere stykker som pynt, og sæt brødet i ovnen.

Tilbage til bloggen